HUN | ENG

Kiadó és eladó raktárak az Ön igényeire szabva!

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A CTP rekordot döntött a magyar logisztikai ingatlanpiacon. Portfóliója elérte az egymillió négyzetmétert!

A CTP 2016-ban szinte berobbant a magyar ipariingatlan-piacra, ahol pozíciói azóta is folyamatosan erősödnek. A vállalati statisztikák is lenyűgözőek, hiszen 2022 végére a magyarországi portfóliójuk mérete 14 logisztikai parkban elérte az egymillió négyzetmétert. De egy percig sem lassítanak, hiszen jövőre történetük legnagyobb ingatlanfejlesztését indítják el Budapest déli övezetében.

"A kemény munka most érett be. A számok önmagukért beszélnek, hiszen míg 2021-ben 500 ezer m2-nyi területtel kezdtük az évet, addig 2022-t – megduplázva a portfóliónkat – 1 millió négyzetméterrel zárjuk. Nehéz elképzelni, hogy ez mekkora volument jelent, de még a Margitszigetnél is nagyobb beépített területet ölel fel a CTP hazai ingatlanportfóliója. Ezzel a mérföldkővel tovább erősítettük piacvezető pozíciónkat, hiszen a teljes hazai modern ipari/logisztikai állomány több mint egy ötöde a CTP tulajdonában van” – hangsúlyozta dr. Gondi Ferenc, a CTP magyarországi országvezetője.

Az Európa több országában is piacvezető ingatlanfejlesztő és -üzemeltető vállalatcsoport Magyarországon kiemelkedő eredményeket ért el az elmúlt években, állománya látványosan bővült a hazai ipariingatlan-szektorban. Egyrészt dinamikus, jövőcentrikus csapatmunka, másrészt professzionális tervezés, kivitelezés, bérbeadás és üzemeltetés – ezek a tényezők jelentik a CTP sikerét.

Miközben kiválóan használták ki a logisztika pandémia után kibontakozó globális térnyerését, a kiélezett verseny ellenére is őrzik piacvezető szerepüket a rekordokat döntő hazai ipariingatlan-szektorban. A CTP az egymillió négyzetméter saját tulajdonú bérbeadható területet Magyarországon első vállalatként érte el, ráadásul a tervezettnél egy évvel korábban, már idén decemberben meghaladta ezt a jelentős mérföldkövet.

A rendkívül gyors növekedés számos okra vezethető vissza. Egyrészt a globális társadalmi és gazdasági folyamatoknak, illetve életmódbeli változásoknak köszönhetően a logisztika az ingatlanszektor egyre fontosabb eszköztípusát jelenti. Másrészt a magas minőség és a professzionális projektmegvalósítás a tervezéstől az üzemeltetésig a CTP számára olyan referenciaértéket és megbízhatósági faktort jelent, amely megalapozza az ügyfélkörük gyors bővülését.

Harmadrészt a vállalatcsoport életében kiemelkedő szerep jut az ESG valamennyi szempontjának. A fenntarthatóság jegyében beruházásaik környezettudatosak, energiahatékonyak és nagy hangsúlyt helyeznek a megújuló energiaforrásokra. A vállalat kelet-közép-európai portfóliója teljes egészében BREEAM-tanúsítvánnyal rendelkezik, emellett a CTP 2021-től szén-dioxid semleges működésre tért át, zöld kötvényeket bocsátanak ki, a megújuló energiakapacitásuk közül kiemelhetjük a logisztikai központjaik napelem-parkjait.

Az egymillió négyzetméteres álomhatár átlépésével a 10 országban jelenlévő, közel tízmillió négyzetméter saját tulajdonú bérbeadható ipari csarnokkal rendelkező CTP magyarországi leányvállalata a cégcsoporton belül a harmadik legnagyobb portfólióval rendelkezik.

Nem lassítanak, duplázni szeretnének

Bár a piac jelentős részben továbbra is a fővárosban és annak agglomerációjában koncentrálódik, a CTP hisz abban, hogy az eddig is sikeres nyugat-magyarországi parkjaik mellett egyre jelentősebb szerepet játszanak majd a keleti és a déli országrészekben található lokációk. A vállalat ezért idén is folytatta az agglomeráción kívüli beruházásait, ennek köszönhetően az egymillió négyzetméteres portfólióból hétszázezer Budapest környékén, míg háromszázezer már az ország többi részén található.

„A cégcsoport spekulatív fejlesztéseivel rekord gyorsasággal hódítja meg az ipari ingatlanok piacát. Az amszterdami tőzsdén is jegyzett társaság közel 25 éve épít és üzemeltet saját tulajdonú raktárcsarnokokat Európában. Magyarországra 2016-ban érkezett, ahol néhány év leforgása alatt nemcsak piacvezető, hanem innovatív megoldásainak és zöld szemléletének köszönhetően trend-teremtő is lett. Full speed – ez a mottónk, és ebben a szellemiségben végezzük a munkánkat nap mint nap. A piaci pozíciónk megtartása mellett azt az új célt tűztük ki, hogy jelenlegi portfóliónkat 2026-ra megduplázzuk” – vázolta fel a jövőre vonatkozó terveket dr. Gondi Ferenc.

Nincs megállás, egy percig sem lassít a vállalatcsoport, már az új év legelején újabb átadásokra kerül sor, hiszen januárban Ecseren 40 ezer m2, majd februárban Tatabányán 35 ezer m2 kiadható területtel bővül a portfóliója. Emellett 2023 elején megkezdődik a cégcsoport egyik legnagyobb beruházása: Budapest déli övezetében egy 62 hektáros területen új ipari parkot nyitnak, ahol főváros környékének az egyik, ha nem a legnagyobb, százezer négyzetméteres alapterületű modern, energiahatékony ipari csarnoka fog felépülni. A CTP expanziója töretlenül folytatódik, újabb és újabb nagy volumenű beruházásaik valósulnak meg a jövőben is.


Forrás: CTP