HUN | ENG

Kiadó és eladó raktárak az Ön igényeire szabva!

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A GLP 20 hektárral bővíti szigetszentklósi logisztikai központját

Nagyszabású adásvételi megállapodást kötött Szigetszentmiklóson a GLP. Az újonnan megvásárolt 22,3 hektáros terület közvetlenül a már meglévő Sziget Logisztikai Központ mellett található, amelynek nagyobb részét már korábban bérbe vette a Fiege Csoport.

Ezzel egy időben a GLP megkapta a használatba vételi engedélyt az első itteni, befejezés előtt álló épületére, a második csarnok kivitelezése pedig jelenleg is zajlik. A projekt két üteme összesen 150 ezer négyzetméternyi első osztályú raktárterületet foglal majd magában. Kevesebb mint egy évvel az építkezés kezdete után a Sziget Logisztikai Központ első, 23 ezer négyzetméteres létesítménye megszerezte a használatba vételi engedélyt. Az épületet, annak további 22 ezer négyzetméteres bővítményével együtt már korábban bérbe adták a Fiege Csoportnak, amely vezető európai logisztikai vállalatként az ellátási láncok terén kínál hatékony megoldásokat.

Az érintett épület második részének átadása idén márciusra, míg a következő, különálló ingatlan befejezése szeptemberre várható. Befejezése után a Sziget Logisztikai Központ jelenlegi fázisa mintegy 70 ezer négyzetméternyi korszerű raktárterülettel bővíti az állományt.

A Sziget Logisztikai Központ a GLP első magyarországi fejlesztése, és ennek révén a cég a hazai piacra is bevezeti új tervezési koncepcióját. A GLP Design Standard egy összetett műszaki specifikáció, amely a raktárterület hatékony kihasználása és a továbbfejlesztett elrendezés mellett az energiamegtakarításból adódó jelentős költségcsökkentésre összpontosít. A megnövelt, 12 méteres szabad belmagasság hatékonyabb tárolást tesz lehetővé, a padló terhelhetőségének növelésével pedig nehéz járművek és berendezések használatára is mód nyílik.

A szabványban mindemellett számottevő szerepet kapnak az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) tényezők, elsősorban a fenntarthatóság, a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése, a jólét és a biológiai sokféleség. E célok elérését szolgálja többek között a tökéletesített hőszigetelés, a LED világítás, az energiahatékony fűtési rendszerek, a természetes fény nagyarányú használata és az okosmérés. A létesítmények tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthetők, az elektromos töltőoszlopok pedig az e-autósoknak kedveznek.


Forrás: realista.hu