HUN | ENG

Kiadó és eladó raktárak az Ön igényeire szabva!

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A Prologis újabb logisztikai csarnokot fejlesztett

A világ egyik vezető logisztikai ingatlanfejlesztője, a Prologis újabb 14 000 négyzetméternyi raktár- és irodaépülettel bővítette legújabb logisztikai parkját, a Prologis Park Budapest – Sziget II-t. Az immár közel 30 000 négyzetméternyi beépített terület mellett további 110 000 négyzetméternyi beépíthetőségi kapacitással bíró parkban már el is kezdődtek az újabb beruházás munkálatai.

Prologis Parak Budapet – Sziget II a piaci igényekre reagáló spekulatív beruházás, amely elsősorban kiemelkedően jó elhelyezkedésének és energiatakarékos megoldásainak köszönheti népszerűségét a bérlők körében. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy épületeink minősége, a nap huszonnégy órájában rendelkezésre álló helyszíni csapatunk és a működési költségek jelentős megtakarítását szolgáló megoldásaink egyre szélesebb ügyfélkört vonzanak. Jól bizonyítja ezt a fokozott piaci érdeklődést a Prologis Park Budapest – Sziget II első épületének gyors bérlőre találása is, és a most átadott DC1B iránti megnövekedett érdeklődés is. Ezen felbuzdulva további fejlesztéseket is tervezünk a parkban, hogy még több jövendőbeli ügyfelünk élvezhesse a fenntartható funkcióknak, például a hőszivattyúnak és a LED világításnak köszönhető 25 százalékos energiamegtakarítást” - mondta Hunyadi Zsuzsanna, a Prologis Magyarország bérbeadásért és ügyfélelégedettségért felelős igazgatója.

A Prologis magyarországi portfóliójának legújabb parkja prémium kategóriás helyszínen, Budapest belvárosától mindössze 17 kilométerre délre, Szigetszentmiklós területén, az M0-ás autópálya mellett található. Az autópálya gyors és hatékony hozzáférést biztosít a nemzetközi repülőtérhez, valamint az M1-es, az M7-es és az M5-ös autópályákhoz, így a park ideális stratégiai helyszínt kínál a disztribúciós tevékenységekhez.

„Tudjuk, hogy ügyfeleink számára milyen fontos a megfelelő lokáció az ellátási lánc optimalizálása miatt, emellett rugalmasan rendelkezésre álló terekre és vonzó munkakörnyezetre is szükségük van. Ezt szem előtt tartva választottuk spekulatív fejlesztésünk színhelyéül ezt a Szigetszentmiklóstól néhány kilométerre lévő parkot, ahol a most átadott közel 14 000 négyzetméteres DC1B épület mellett további 110 000 négyzetméternyi beépíthetőségi kapacitás áll a rendelkezésre, és több mint 18 000 beépítése már folyamatban is van” – mondta Szoboszlay Máté, a Prologis magyarországi tőkeallokációs igazgatója.


Forrás: Prologis