HUN | ENG

Kiadó és eladó raktárak az Ön igényeire szabva!

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A VGP logisztikai parkot épít a Budapest Airport közelében

A VGP, a páneurópai logisztikai és ipari prémium ingatlanok fejlesztője belép a budapesti piacra egy 38 HA fejlesztési terület megvásárlásával Üllő stratégiai helyén, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában. A VGP Park Budapest Aerozone fejlesztési potenciálja kb. 125.000 m2.

A park láthatósága kiváló a budapesti körgyűrű, az M0, és M4 autópálya felől, valamint a repülőtérre érkező és induló repülőgépekről. A helyszín kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít az ország egész területére, az M1 / M3 / M4 / M5 autópályák mindegyike 30 percen belül elérhető. 

A park három épületből fog állni, amelyek kb. 30.000 m2 -ről több mint 60.000 m2 területet biztosítanak a bérlők számára. Az első épület kivitelezése 2021 folyamán elkezdődik. A VGP megoldásokat kínál mind a cross-dock műveletekhez, mind a raktározási és könnyűipari termelési folyamatokhoz. A VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok esetében a legmodernebb technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság is kulcsfontosságú szerepet kapnak. 

A VGP Park Budapest Aerozone összes épülete legalább BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) "Nagyon jó" minősítéssel fog rendelkezni, saját működése tekintetében pedig a vállalat elkötelezett amellett, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegessé váljon. 

Palovics Károly, a VGP Magyarország Ország Igazgatója elmondta: "Mi mint VGP, páneurópai üzemeltetőként és fejlesztőként izgatottan vágunk bele az első parkba Budapesten, az Európai Unió egyik legnagyobb városában, amelynek lakossága a tágabb metropoliszt tekintve mintegy 3,3 millió fő. A főváros 18 egyetemén és üzleti iskolájában tanuló 400 000 fős hatalmas hallgatói létszámának köszönhetően méginkább vonzó helyszín ügyfeleink és új vállalkozásaink számára. Napjainkban Budapest gyorsan növekszik, és örülünk, hogy hozzájárulhatunk azzal, hogy támogatjuk a vállalkozásokat korszerű épületeinkkel és logisztikai megoldásainkkal amelyeket új parunkban kínálunk." 

Balogh László, a VGP Magyarország Üzletfejlesztési Igazgatója így nyilatkozott: "A nemzetközi repülőtér közvetlen szomszédságában lévő kiváló elhelyezkedésének köszönhetően, valamint a városközpontba és az ország különböző régióiba való közvetlen összeköttetésnek köszönhetően úgy gondoljuk, hogy az új parkunk mind az e-kereskedelmi és logisztikai cégek, mind pedig a könnyűipari és feldolgozóipari vállalatok számára vonzó lesz, amelyeknek sokoldalú és magasan képzett munkaerőre van szükségük.

A VGP 120 000 m2-es portfólióval rendelkezik Magyarországon, amely erősen kötődik az autóiparhoz elsősorban Győrben és Kecskeméten.


Forrás: VGP