HUN | ENG

Kiadó és eladó raktárak az Ön igényeire szabva!

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Közel 270 000 m2 hazai ipari ingatlanfejlesztést indított alig két év alatt a HelloParks

Budapest vonzáskörzetében már három helyszínen, összesen közel 270 000 m2-en fejleszt megaparkokat idehaza az alig két éve működő HelloParks

A Futureal-csoport által 2020 októberében alapított ipari ingatlanfejlesztő két raktárcsarnokot már befejezett, az év végéig pedig még további két épületet ad át a bérlőknek, amelyek Magyországon elsőként kategóriájuk legszigorúbb fenntarthatósági minősítésének is megfelelnek.

Alapítása óta már hat ipari csarnok-fejlesztést indított el a HelloParks Fóton, Maglódon és Pátyon, amiből kettőt 2022 első felében át is adott a vállalat. A már elkészült, összesen több mint 90 000 m2 területet biztosító két épület – a HelloParks Maglód MG1 és a HelloParks Fót FT1 – alig néhány hónap alatt 100 százalékosan megtelt bérlőkkel. A HelloParks Maglód megaparkban jelenleg a második, 45.000 m2-es (MG3) csarnok építése zajlik, a HelloParks Fót területén pedig az első City Flex típusú, 26.000 m2-es csarnok (FT6) építési munkálatai folynak, mindkét projekt átadása 2022 végére várható. A HelloParks Fót megaparkban emellett ugyancsak elindult a második Big Box típusú (FT2), 45.000 m2-es csarnok megvalósítása is. Mindeközben a pátyi megapark első, 58.000 m2-es raktárcsarnokának (PT1) kivitelezése is megkezdődött, ami Budapest vonzáskörzetének legnagyobb egybefüggő modern raktárcsarnoka, valamint az ipari ingatlanfejlesztő eddigi legnagyobb projektje is.

Az online kereskedelem térnyerése és a beszállítói láncok rövidülése átalakította a logisztikai szektort. A megváltozott raktározási körülmények miatt a költséghatékonyság mellett egyre nagyobb szerepet kap a digitalizáció, a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és az emberközpontú szemlélet. Ezt felismerve indult el két éve a HelloParks, és kezdett három népszerű kereskedelmi övezetben is nagy ívű ipari fejlesztésekbe. A növekvő bérlői igényekre válaszul ma már közel 270 000 m2-en építünk megaparkokat a legmodernebb és legfenntarthatóbb technológiák alkalmazásával” – hangsúlyozta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A magyar tulajdonú ipari ingatlanfejlesztő társaság már a tervezőasztalnál kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre és az energiahatékonyságra. Ennek megfelelően a HelloParks legújabb raktárcsarnokai már a BREEAM New Construction kategória legszigorúbb Outstanding fenntarthatósági kritériumai szerint és az EU Taxonómia elvárásai mentén épülnek. Ilyen ipari épületet Magyarországon pedig jelenleg csak a HelloParks fejleszt. A csarnokokban alapfelszereltség az energiatakarékos LED világítás és a napelemes megújulóenergia-felhasználás, a gépészet energiahatékony, a közterületeken smart-ready lámpák világítanak, a károsanyagkibocsátás-mentes közlekedést pedig elektromosautó-töltők és az épületek közti mozgást segítő elektromos golfautók könnyítik meg. Ugyancsak a minél jobb energiahatékonyságot támogatja a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Ezen az alkalmazáson keresztül ugyanis bárhonnan elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési vagy világítási beállítások.

A HelloParks vezető szerepre törekszik a fenntartható jövő megvalósításában is a magyar ipari ingatlanpiacon. Ennek érdekében 2030-ig a lehető legalacsonyabb szintre kívánjuk csökkenteni a vállalat üvegházhatású gáz és szén-dioxid kibocsátását, tovább növeljük épületeink energiahatékonyságát és a megújuló energiafelhasználást. Emellett lépéseket teszünk a megaparkjaink területén a biológiai sokféleség megőrzése és növelése érdekében, célunk a zero waste menedzsment kialakítása, a fenntarthatóbb vízgazdálkodás, valamint a körforgásos gazdaság elemeinek beépítése működésünkbe” – emelte ki Nemes Rudolf.


Forrás: HelloParks