HUN | ENG

Kiadó és eladó raktárak az Ön igényeire szabva!

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Közös vállalatot alapít két ingatlanóriás

Egy új, 50/50 tulajdoni arányú vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg egymással az Allianz-csoport vállalatai nevében eljáró Allianz Real Estate és a logisztikai fejlesztő VGP. 2016 óta a két fél között ez a negyedik ilyen vállalkozás, amely logisztikai eszközökből álló portfóliót fejleszt majd Németországban, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában.

Az Allianz-csoport vállalatai nevében eljáró Allianz Real Estate és a logisztikai fejlesztő VGP megállapodott egy új, 50/50 tulajdoni arányú vegyesvállalat létrehozásáról. A két cég célja, hogy öt éven belül bruttó 2,8 milliárd eurós eszközértékre növelje a vegyesvállalatot, kizárólag a VGP által fejlesztett eszközök megvásárlásával. A VGP a közös vállalkozás menedzsereként, vagyonkezelőjeként és ingatlanmenedzsereként fog működni.

AZ EMLÍTETT ORSZÁGOKBAN A VGP 25 HELYSZÍNEN, TÖBB MINT 90 ESZKÖZT BIRTOKOL, KÖZTÜK OLYAN FŐVÁROSOK KÖZELÉBEN, MINT POZSONY, BERLIN ÉS BUDAPEST.

A logisztikai szektor az Allianz Real Estate globális portfóliójából 10,3 milliárd eurót teszi ki, a legnagyobb allokáció Európában van, melynek értéke tavaly szeptemberben elérte a 4,9 milliárd eurót.

Az egyes létesítmények kialakításánál kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság, többek között a Carbon Risk Real Estate Monitor és az EU Taxonomy megfelelőségének, a Fenntartható Tanúsítvány használatának – BREEAM vagy DGNB minősítés – és az EPC-kritériumoknak az alkalmazása. A közös vállalkozás segíteni fog az Allianz Real Estate-nek abban, hogy elérje azt a célját, hogy portfóliójában 25%-kal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást 2025-ig, és 2050-re nulla szén-dioxid-kibocsátású legyen.

Kari Pitkin, az Allianz Real Estate európai üzletfejlesztési részlegének vezetője az e-kereskedelem terjedésének hatására a szektor bővülésére számít, míg Jan Van Geet, a VGP vezérigazgatója elmondta, hogy az új vegyesvállalat nagyobb lehetőséget biztosít a VGP-nek a refinanszírozásra, miközben folytatja a csoport eszközbázisának és fejlesztési folyamatának bővítését.


Forrás: portfolio.hu