HUN | ENG

Kiadó és eladó raktárak az Ön igényeire szabva!

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Lengyel szolgáltató érkezik a HelloParks Maglód logisztikai parkba

A Rohlig SUUS Logistics a legnagyobb lengyel logisztikai szolgáltató első magyarországi, közel 7000 négyzetméteres raktára a nyár közepén kezdi meg működését a repülőtér környékének meghatározó logisztikai parkjában. A HelloParks Maglód 45 ezer négyzetméteres MG3-as létesítmény rugalmas zöld megoldásokkal, hatékony és gazdaságos épületmenedzsmenttel és piacvezető műszaki megoldásokkal támogatja a bérlők operációit.

Közép- és Kelet-Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója, a Rohlig SUUS Logistics a HelloParks Maglód MG3 épületének legújabb bérlője. A magyar hátterű ipari ingatlanfejlesztővel kötött hosszútávú bérleti szerződés értelmében az integrált logisztikai megoldásokra specializálódott vállalat 7000 négyzetméter területet vesz bérbe magyarországi operációja új helyszínéül.

A 3000 raklaphellyel rendelkező raktárat és egy rakodóterminált is magában foglaló többfunkciós logisztikai központ a cég folyamatosan növekvő hazai partneri hálózatának stratégiailag fontos színtere lesz. A SUUS szolgáltatásai a régióban túlmutatnak a raktározáson, és kiterjednek a teljes kamionos (FTL) és a kamionosnál kisebb (LTL) közúti, vasúti, tengeri és légi szállítmányozásra, valamint a projektrakományokra. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a vámszolgáltatások fejlesztésére is.

„A modern központ jelentősen növeli magyarországi kompetenciáinkat. Portfóliónk kiegészült a szerződéses logisztikával, beleértve a raktározást, a komissiózást és az olyan értéknövelt szolgáltatásokat, mint a társcsomagolás és a címkézés. Új beruházásunk alapanyag- és készáruraktárként, valamint disztribúciós központként is funkcionálhat” – mondta Molnár László, a Rohlig SUUS Logistics Hungary Kft. ügyvezetője.”

A ferihegyi repülőtér és számos fontos forgalmi csomópont közelsége mellett az is elsődleges szempont volt a lengyel bérlő számára, hogy folyamatosan növekvő hazai partneri hálózatát is hatékonyan képes ellátni a maglódi központi bázis, amely rugalmasan növelhető raktári és irodai terekkel rendelkezik. A CBRE szakmai támogatásával létrejött megállapodásnak köszönhetően az MG3 épületben már 27.300 négyzetméter, vagyis a terület több mint 60 százaléka bérlőre talált, köztük olyan jelentős vállalatokkal, mint az Aeroplex, a Loginvent és a WellPack.

A HelloParks Maglód második fázisaként átadott, 45 ezer négyzetméteres MG3-as raktárcsarnok elsőként érdemelte ki a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítését a magyarországi ipari ingatlanok közül. Az elkészült épület mellett a teljes tervezési, kivitelezési és projektmenedzsment folyamatot is értékelik a New Construction kategóriában, az alapanyagok beszerzésétől, szállításától kezdve a hulladékkezelésen át egészen a beépített és felhasznált technológiákig.

Sokrétű és hosszú tárgyalási folyamatot zártunk új ügyfelünkkel, mely során a tranzakción dolgozó csapatból mindenki kivette részét a sikerből. Újabb eredményünk a reptéri régióban hatalmas öröm, és erősíti törekvésünk, hogy a HelloParks Maglód ezen alpiac a legerősebb szereplőjévé váljon. A lokáció mellett a fenntarthatóság és a rugalmas, hatékony működés biztosítása a legfontosabb bérlőink számára, mi pedig a legkorszerűbb eszközökkel szolgáljuk ki igényeiket” – fejtette ki Bodahelyi András, a HelloParks szenior üzletfejlesztési menedzsere.


Forrás: HelloParks